Ioan Niculae: Am înţeles greşeala făcută, am încercat să mă îndrept, nu vreau decât să ajung la familie

27

Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, 19 februarie, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”.

Omul de afaceri Ioan Niculae a spus în faţa instanţei, la termenul de eliberare condiţionată, că a înţeles greşeala făcută, că a încercat să se îndrepte şi nu vrea decât să ajungă la familie.

”Nu am creat nicio problemă în penitenciar, nu am fost implicat în niciun incident”, a mai spus Niculae.

Acesta şi-a cerut scuze şi pentru ieşirea nervoasă de la termenul anterior, când la amânarea pronunţării unei decizii privind eliberarea condiţionată a spus ”mai bine mă condamnaţi pe viaţă”.

Avocatul lui Niculae a precizat că au fost îndeplinite ireproşabil criteriile eliberării condiţionate, lucru ce reiese din concluziile comisiei de liberare condiţionată. Tot avocatul lui Ioan Niculae a afirmat că a fost îndeplinită fracţia de pedeapsă, susţinând că a executat 385 de zile. Niculae a scris în închisoare cinci cărţi, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a câştigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

”A executat minimul de fracţie şi prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrărilor ştiinţifice”, a precizat avocatul lui Ioan Niculae.

Totodată, avocatul a depus înscrisuri prin care a demonstrat că inculpatul a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este în prezent încarcerat la Penitenciarul Găeşti. Acesta este condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD” şi execută pedeapsa din aprilie anul trecut. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata