Iohannis: Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie

11

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat vineri că nu este dispus să renunţe „foarte uşor” la funcţia sa, după ce conducerea PNL, partid în care ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte, l-a nominalizat pentru postul de ministru de Interne şi vicepremier.

„Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie. Există antecedente (…), un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru şi bine a făcut”, a spus Iohannis.

El a precizat că, dacă legislaţia permite acest lucru, va face apel la legislaţie.

„Cred că se găsesc soluţii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabilă pentru a vedea cum evoluează lucrurile”, a adăugat Klaus Iohannis.

El a afirmat însă că această problemă nu este una „de strictă urgenţă, de astăzi, de mâine, de poimâine”.

Iohannis a arătat, însă, că există şi posibilitatea să renunţe la primăria Sibiului, dacă lucrurile vor funcţiona bine în Guvern.

„Dacă în Guvern – fiindcă nu ştiu cum voi reacţiona, n-am fost încă niciodată membru al Guvernului, cum au fost colegii mei – dacă lucrurile acolo vor funcţiona bine şi spre mulţumirea partidului, atunci evident, la un moment dat va trebui să renunţ la calitatea de primar”, a susţinut Iohannis.

Întrebat ce decizie va lua, dacă va fi nevoit să aleagă între funcţia de primar şi cea de membru al Guvernului, Klaus Iohannis a răspuns: „Sper să am atunci inspiraţia potrivită pentru a face o alegere bună”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata