Iohannis: Summitul de la Riga – moment important pentru consolidarea relaţiilor UE, în special cu R. Moldova, Ucraina şi Georgia

20

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 20 martie, după ședința Consiliului European, că Summitul de la Riga dedicat Parteneriatului estic ar trebui să fie un moment important pentru consolidarea relațiilor Uniunii Europene cu statele partenere, în special cu Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Referitor la Parteneriatul estic, eu am susținut că summitul dedicat acestuia la Riga, în luna mai, trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relațiile Uniunii cu statele partenere. Avem în vedere în special Republica Moldova, Ucraina și Georgia”, a susținut, la Bruxelles, șeful statului.

Pe subiectul relațiilor externe, el a precizat că la Consiliul European s-a discutat despre nevoia de asigurare a unei vecinătăți a Uniunii Europene predictibile din punct de vedere al securității.

Astfel, șeful statului a menționat că în legătură cu situația din Ucraina s-a insistat pe nevoia implementării neîntârziate și necondiționate a Acordului de la Minsk, consiliul reiterând necesitatea respectării independenței, suveranității și integrității teritoriale a acestei țări.

„În privința sancțiunilor asupra Federației Ruse, s-a stabilit că acestea rămân în vigoare”, a arătat Iohannis.

El a subliniat că asupra acestei teme Consiliul European va reveni în lunile următoare, ținând cont de legătura directă între menținerea sancțiunilor și implementarea Acordului de la Minsk. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata