IPJ Sibiu: „nu au fost descoperite încălcări ale cadrului legal de către preşedinte”

22

Cel care le-a făcut plângere penală lui Klaus şi soției sale, Carmen Iohannis, pentru că nu au purtat masca de protecţie, a comentat răspunsul primit de la Poliţie. Autoritățile i-au explicat de ce preşedintele nu poate fi amendat.

Cristian Dan, cel care le-a făcut plângere penală președintelui și soției sale pentru că nu au purtat mască de protecţie, a comentat răspunsul primit de la Poliţie, în care i s-a explicat de ce preşedintele nu poate fi amendat.

Răspunsul IPJ Sibiu

Potrivit răspunsului emis de IPJ Sibiu, „nu au fost descoperite încălcări ale cadrului legal de către preşedinte”.

Totodată, șeful Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenției Sibiu i-a trimis lui Cristian Dan o listă cu actele normative care erau în vigoare la data menționată.

Astfel, „Vă informăm că, pe raza municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021 erau aplicabile prevederile articolului 2, litera b, din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu numărul 71 privind prelungirea stării de alertă precum şi pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-COV-2″, se arată în răspunsul semnat de șeful IPJ Sibiu.

Potrivit acestui document, sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie persoanele care desfășoară activități în spatiile publice deschise, inclusive cele sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Reacția celui care i-a făcut plângere penală lui Klaus Iohannis

În replică, Cristian Dan, cel care le-a făcut plângere penală lui  Klaus Iohannis și soției sale, a comentat răspunsul primit de la IPJ Sibiu.

În opinia sa, „În primul rând se vede foarte clar că acest individ, care în momentul de faţă nu mai reprezintă o alegere a populației majoritare din România, este protejat şi nu este ca orice cetățean în faţa Constituției. Orice alt cetăţean care ar fi întâlnit un echipaj de poliţie în contextul dat ar fi fost amendat.

În al doilea rând, în logica domnului preşedinte există două posibilități în faţa unei boli, ori ești precaut, ori ești prost. Eu am vrut ca poliţia să clarifice situaţia asta şi cumva să ne arate în care categorie se încadrează preşedintele României. Domnul preşedinte Iohannis putea să aibă bunul simț aşa cum a avut fostul prim-ministru al României, Ludovic Orban şi Raluca Turcan care, fără probleme, au recunoscut faptele şi-au plătit amenda”, a spus Cristian Dan, laAntena 3.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata