IPP: România nu are nevoie de cărţi electronice de identitate

15

Reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP) solicita Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) sa retraga proiectul de OUG prin care urmeaza sa se introduca carti electronice de identitate pentru ca este „nefundamentat” si „necesita costuri excesive si inoportune”, informeaza institutia intr-un comunicat de presa.

“IPP solicita stoparea unei afaceri de 30 de milioane de euro cu un nou tip de card de identitate de care Romania NU ARE NEVOIE”, se arata in titlul comunicatului mentionat.

Institutul pentru Politici Publice aminteste ca introducerea cartilor electronice de identitate pentru o suma ce depaseste 30 milioane de euro seamana cu afacerea Loganul de 70.000 de euro, din 2008, cand Minsiterul de Interne a semnat contracte pentru cumpararea a 392 de autospeciale de patrulare pentru Politia Rutiera, marca Dacia Logan.

Pretul fiecarei masini era de 11.769 euro, la care se adaugau dotari in valoare de 47.720 euro si taxele de leasing, pretul final al automobilului ajungand 70.968de euro, scrie Avocatnet.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata