Irina Radu (TVR): Începând cu februarie nu vom mai putea plăti taxele şi impozitele la bugetul de stat

14

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat marţi, 23 februarie, că începând cu luna februarie televiziunea publică nu va mai putea plăti taxele şi impozitele la bugetul de stat.

Avem 100 de milioane de euro datorii la bugetul de stat, 50 de milioane datorii comerciale, 2.500 de salariaţi, cu 2.000 dintre aceştia TVR este în conflict. Conducerile din perioada 2008-2012 nu au respectat contractul colectiv de muncă, nu au acordat măririle de salarii prevăzute, au semnat un contract fără să facă o prognoză corectă asupra veniturilor TVR şi iată-ne acum, după 8 ani, plătind greşeli venite din trecut. Începând cu februarie nu vom mai putea plăti taxele şi impozitele la bugetul de stat. În tot acest timp, ne străduim totuşi să oferim ceva telespectatorilor, ne străduim să dăm ştiri corecte şi imparţiale, să ducem România cu cinste la Eurovision, avem negocieri în barter pentru Campionatul european de fotbal”, a spus Irina Radu la Palatul Parlamentului în cadrul unei dezbateri organizată de Comisiile de cultură reunite.

Ea a adăugat că „nici măcar 5 oameni din 100 nu se mai uită la TVR” şi a cerut numirea unui consiliu de administraţie pentru că „instituţia trebuie condusă şi deciziile asumate”.

„Niciun consiliu de administraţie nu a răspuns până acum de nimic, nu a funcţionat aşa cum trebuie. O altă problemă extrem de gravă şi care ne-a împins în blocaj este stoparea executărilor silite. Am analizat cum am putea să oprim executările silite, am făcut propuneri salariaţilor de a eşalona plăţile pe 5 ani, ei au cerut 2 sau 3 ani. Nu putem noi face propunerea concretă pentru asta, la un alt nivel şi în altă formulă se poate discuta despre soluţia unei administrări speciale. Dacă vin eu şi o pun pe masă, se va zice că eu am venit în faţa dvs. şi am cerut insolvenţa. Eu nu pot să cer acest lucru. Trebuie să cer găsirea unor soluţii pentru asta, că de luna viitoare nu ne vom mai putea permite să plătim salariile. Aş mai putea să propun creşterea veniturilor fără mărirea taxei radio—tv”, a menţionat directorul interimar al TVR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata