Israel va construi cea mai mare instalaţie de desalinizare a apei marine din lume

53

Guvernul israelian a aprobat duminică, 20 iunie,  construcţia celei mai mari staţii de desalinizare a apei marine din lume, pentru a-şi asigura nevoia de apă potabilă, transmite AFP care citează un comunicat oficial.

Construcţia acestei staţii este prevăzută la Sorek, la sud de Tel Aviv, şi se înscrie în cadrul unui ambiţios plan care prevede asigurarea a 40% din necesarul de apă potabilă din Israel, direct prin tratarea apei de mare.

Odată finalizat acest proiect, staţia de desalinizare a apei potabile de la Sorek va produce 300 de milioane de metri cubi de apă potabilă pe an.

„Înregistrăm anual un deficit al apei potabile de ordinul a câteva sute de milioane de metri cubi, iar staţia de desalinizare de la Sorek va rezolva această problemă”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Israelul mai dispune de alte staţii de desalinizare a apei de mare la Hadera (nord), ce produce 127 de milioane de metri cubi anual, la Ashkelon (nord), cu 120 de milioane de metri cubi anual şi respectiv la Palmahim, unde se obţin 45 de milioane de metri cubi de apă potabilă anual.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata