Ivan Patzaichin a lansat oficial a V-a ediţie a Rowmania Fest

21

Cunoscutul sportiv Ivan Patzaichin a lansat marți, 21 iulie, la Tulcea, a V-a ediție a Festivalului Bărcilor cu Vâsle Rowmania, eveniment care dorește să promoveze la nivel internațional Delta Dunării, tradițiile locale și mișcarea în aer liber.

‘În acest an, am intrat în calendarul european al festivalurilor care promovează tradițiile locale și mișcarea în aer liber, iar un alt lucru important este faptul că vom avea prima ediție a concursului european de triatlon pentru juniori. Dunărea este o coloană vertebrală a Europei și un pilon important pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților riverane și sper ca ediția din acest an să fie una dintre cele mai frumoase’, a declarat marți, în timpul unei conferințe de presă, Ivan Patzaichin.

A V-a ediție a Rowmania Fest va include un concurs național de triatlon, dezbateri pe tema turismului sustenabil, concerte, târguri de artizanat, expoziții de fotografie, proiecții de filme, spectacole oferite de comunitățile etnice, precum și concursul de vâslit în canotci.

‘Ne-am dorit ca anul acesta concursul de vâslit dedicat comunităților locale din Delta Dunării să se desfășoare în lotcile tradiționale pentru a promova barca din lemn specifică zonei, un element special și unic care poate constitui un element de dezvoltare sustenabilă. Sper însă ca visul nostru să devină realitate anul viitor’, a mai spus multiplul campion Patzaichin.

La rândul lor, autoritățile prezente la eveniment au subliniat importanța festivalului și au reiterat sprijinul acordat organizatorilor.

Până în momentul de față, potrivit sursei citate, în etapa premergătoare celei de-a V-a ediții a Rowmania Fest, s-au desfășurat concursuri de vâslit în canotci la Giurgiu și Călărași, până la finele lunii august competiții similare urmând să aibă loc la Alba Iulia, Arad, Brăila și Galați.

Cea de-a V-a ediție a Rowmania Fest se va desfășura la Tulcea în perioada 28-30 august, va include finala națională a competiției de vâslit în canotci, etapa tulceană a participanților la Turneul Internațional al Dunării, fiind organizată de asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 și cofinanțată de Consiliul Județean Tulcea și Primăria municipiului Tulcea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: obiectivtulcea.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata