Ivan Patzaichin, cetăţean de onoare al municipiului Tulcea

13

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a primit, marți după-amiază, titlul de ”Cetățean de Onoare al municipiului Tulcea”, acesta fiind primul titlul de acest tip primit până în prezent.

Titlul de cetățean de onoare acordat în timpul unei ședințe extraordinare a Consiliului local al orașului a fost însoțit de cheia orașului Tulcea, medalia jubiliară a municipiului, o insignă a Primăriei orașului Tulcea, precum și de un drapel al autorităților locale pentru a-l arbora pe canotca pe care o va conduce pe Dunăre.

‘Mi s-a părut mai greu în timpul acestei ședințe festive decât într-o competiție. Faptul că nu am știut până în ultimul moment de această ședință m-a făcut să mă simt inițial stânjenit. Vorbele rostite în ședință m-au făcut să mă simt mândru și m-au ambiționat. Este primul titlu de cetățean de onoare pe care-l primesc din partea unui municipiu’, a declarat la finele ședinței Ivan Patzaichin.

La rândul său, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a afirmat că titlul i-a fost acordat pentru promovarea valorilor tradiționale românești și a ecoturismului în Delta Dunării.

‘Domnul Patzaichin este un simbol al Tulcei, iar noi suntem extrem de mândri că putem avea un cetățean de onoare ca domnia sa. Discutăm nu doar despre meritele sale sportive, cât și despre susținerea pentru toate demersurile de protecție a mediului și de promovare a Deltei Dunării’, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

În timpul ședinței festive a Consiliului local al municipiului Tulcea, Ivan Patzaichin a fost apreciat de autorități județene, aleși locali și reprezentanți ai minorităților naționale drept o ‘personalitate emblemă a județului Tulcea’, dar și ‘un model pentru sportivii Deltei’, fiind rememorate secvențe din activitatea marelui campion mondial la kaiac-canoe.

Născut în localitatea Mila 23 din Delta Dunării, județul Tulcea, multiplul campion olimpic a înființat în anul 2010 Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 care promovează tradițiile și patrimoniul naturale pentru creșterea nivelului de trai al populației din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Printre numeroasele acțiuni organizate la nivel național cu impact asupra județului Tulcea se remarcă Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, Rowmania Fest, care se desfășoară anual la Tulcea, în perioada 30 august-1 septembrie.

Până în momentul de față, Ivan Patzaichin a mai primit titlul de ‘Cetățean de onoare’ al comunelor Crișan și Maliuc din Delta Dunării.

Primăria municipiului Tulcea a acordat până marți alte 21 de titluri de ‘Cetățean de onoare’ unor personalități, aceste titluri nefiind însoțite însă de compensații financiare sau acordarea gratuită a unor terenuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata