Judo: România participă cu 7 judoka la Grand Slam-ul din Paris

15

România va fi prezentă cu o echipă compusă din 7 judoka (3 fete şi 4 băieţi) la una dintre cele mai importante competiţii de judo din lume, Grand Slam-ul de la Paris, programat în acest weekend, anunţă FR de Judo.

Delegaţia ţării noastre va miza la întrecerea din capitala Franţei pe Monica Ungureanu (48 kg), Andreea Chiţu (52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Szoke Laszlo (66 kg), Costel Dănculea (73 kg), Radu Valentin (90 kg) şi Vladuţ Simionescu (+100 kg).

Sportivii noştri vor fi însoţiţi de Fleisz Aurelian, antrenor la lotul masculin, şi Simona Richter, antrenor secund al lotului olimpic feminin, cea din urmă fiind şi prima judoka românca medaliată la Jocurile Olimpice, în 2000 la Sydney.

Această primă întrecere, cotată ca valoare printre primele, după jocurile olimpice şi campionatele mondiale, se va întinde pe durata a două zile, locul de disputare fiind Sala Paris Bercy, cu o capacitate de 16.065 locuri.

„Obiectivul delegaţiei noastre este cucerirea a trei medalii, speranţele noastre mari fiind la fete unde experienţa, pregătirea şi profesionalismul lor ne împing să credem că se poate. Nu aş vrea să neglijez nici băieţii, unde avem un judoka de la care sperăm ca la Rio să bifeze cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice şi aici mă refer la Vlăduţ Simionescu, care, din păcate, vine după o perioadă de inactivitate datorată unei operaţii la genunchi. Un lucru pe care mă bazez în viitor este acela că la Oradea am reuşit să reorganizăm lotul olimpic de băieţi, iar cu răbdare şi muncă să creştem minim 2-3 judoka de valoare care să ne reprezinte cu succes în bătăliile internaţionale. Revenind la Paris, vreau să pun accentul pe faptul că este una dintre cele mai importante competiţii de judo din lume, iar cei ce obţin medalii aici, cu siguranţă pot fi consideraţi judoka de top’ a declarat preşedintele Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta.

Anul trecut, România a cucerit două medalii de bronz în turneul de la Paris, prin Andreea Chiţu şi Loredana Ohâi. Anul acesta, în prima competiţie care deschide sezonul 2014 din circuitul mondial de judo vor fi prezenţi pe tatami 590 de judoka din 81 de ţări de pe 5 continente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata