Jumătate dintre multinaţionale fac angajări. În ce domenii sunt disponibile mii de noi joburi

20

Salariile din firmele deţinute de străini au crescut, în medie, cu circa 4,5% anul acesta, sub nivelul inflaţiei. Aproape o treime dintre ele au menţinut salariul la nivelul de anul trecut.

Veşti bune din partea companiilor străine. Jumătate dintre firmele multinaţionale prezente în România susţin că au făcut şi că vor mai face angajări anul acesta, informează Gândul.

Cele mai mari şanse de angajare sunt în sectoarele IT, producţie şi vânzări de bunuri de larg consum şi industria energetică, conform unui studiu Mercer.

„Este un semnal pozitiv venit din partea multinaţionalelor. Procentul de 50% este unul foarte bun. El reprezintă atât înlocuirea plecărilor naturale, cât şi extinderea anumitor linii de business„, a declarat pentru Gândul Oana Datki, country manager Consulteam România, reprezentantul pe piaţa locală al Mercer.

„Este normal ca directorii şi acţionarii să caute noi modalităţi de a eficientiza activitatea, de a reduce costurile şi de a creşte productivitatea. În acelaşi timp însă, ei sunt conştienţi că acest lucru nu este posibil fără noi angajaţi. Au nevoie de noi angajaţi pentru a se dezvolta”, a adăugat Datki.

Se caută 3.000 de angajaţi în producţie

Şanse mari de angajare nu au însă numai cei specializaţi în IT, ci şi cei calificaţi, sau chiar necalificaţi dar dispuşi să lucreze în sectorul de producţie, în total fiind vorba despre cel puţin 3.000 de locuri de muncă.

Cele 3.000 de locuri de muncă reprezintă necesarul estimat la acest moment, prognoza noastră bazându-se pe solicitările clienţilor şi pe statisticile oficiale. Companiile din producţie caută personal şi, dacă revenirea economică la nivel continental continuă cu acelaşi ritm ca până în prezent, este posibil ca necesarul de personal să crească până la finele anului”, susţine Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis, companie specializată pe leasingul de personal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata