Kelemen: Nu mă aștept ca Guvernul Orban să facă minuni într-un an

16

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu se așteaptă ca Guvernul Orban să facă minuni într-un an și că este important să nu compromită ideea guvernării de centru-dreapta. Kelemen s-a mirat de atitudinea de a aplauda „trădătorii”.

Kelemen Hunor a declarat, luni, după învestirea Guvernului Ludovic Orban, că așteaptă ca noul Executiv să vină cu proiectul de buget pe anul viitor până în 15 decembrie, să aloce 6% din PIB pentru Educație, să nu legifereze prin OUG și să pregătească alegerile de anul viitor.

Guvern Orban va fi un unul pe o durată limitată și nu mă aștept să facă minuni într-un an de zile. Aștept să vină cu proiectul de buget pe anul viitor până în 15 decembrie ca să poată fi votat până la sfârșitul anului, să aloce 6% din PIB pentru Educație, să transfere 2 miliarde de euro spre POR pentru finanțarea unor proiecte, să nu legifereze prin OUG și să pregătească alegerile de anul viitor. Sper ca miniștri să vină des în Parlament, să fie un dialog, să nu dea dovadă de aroganță, să dea dovadă de respect. Vom fi cu ochii pe ei să vedem ce vor face. Este important ca acest Guvern să nu compromită ideea guvernării de centru-dreapta”, a spus Kelemen.

Acesta a subliniat că nu a fost surprins de numărul de 240 de voturi date pentru învestirea Guvernului Orban, ci de atitudinea de a aplauda „trădătorii” care și-au exprimat votul.

„Nu înțeleg această atitudine”, a declarat liderul Uniunii.

Executivul Orban a fost învestit, luni, în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru” din tot atâtea exprimate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata