Klaus Iohannis, despre social-democrați: Nu au beneficiat de prima etapă de educație

32

Klaus Iohannis a afirmat, luni, în contextul în care PSD a ironizat numele șefului statului, că social-democrații nu au beneficiat de primii ani de educație. Totodată, președintele susține că nu poate participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece a reprezentat „un guvern nedemocratic”.

„A pus pe unii din echipa de acolo de la PSD să spună lucruri foarte ciudate, cum că eu mi-aș dori să adun PSD-iștii undeva pentru reeducare. Asta nu este treaba mea și nu am de gând să fac. Și ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuia să fie educat. De la persoane care mă atacă cu mizerii xenofobe nu pot să presupun că au beneficiat de prima etapă esențială de educație”, a spus Klaus Iohannis, la Ploiești.

Șeful statului a precizat și de ce nu vrea să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

„ În esență, o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar nu particip la o dezbatere cu contracandidata, fiindcă doamna Dăncilă, contracandidata mea în turul doi, reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, reprezintă Guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea-Dăncilă, care a guvernat împotriva românilor și a atacat românii în stradă în acel 10 august de anul trecut. Pe reprezentanta unui astfel de partid, care mai nou aruncă acuzații xenofobe. Pe o astfel de candidată nu o pot întâlni la o dezbatere. Despre ce să vorbim? (…) Să vorbim despre viitorul românilor? Eu să vorbesc cu contracandidată despre viitorul românilor? Care eu îmi doresc un viitor foarte bun, iar contracandidata a condus Guvernul care a guvernat împotriva românilor și i-a bătut în stradă pe români? O candidată care a tolerat permanent atacuri xenofobe de cea mai joasă speță, facându-se că este plecată undeva? Cu această doamnă să discut despre Europa?”, a adăugat Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata