Klaus Iohannis: E o criză în USL, dar nu am discutat despre ieşirea de la guvernare în timpul negocierilor

14

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi într-o conferinţă de presă că nu s-a discutat nici în partid, nici în timpul negocierilor cu partenerii de alianţă despre ieşirea de la guvernare a liberalilor.

„Nu am discutat ieşirea de la guvernare. (…) Asta cu ieşirea de la guvernare nu e chiar aşa o chestiune simplă. (…) e un pas care influenţează mersul lucrurilor semnificativ. Nu am discutat în negociere despre aşa ceva. Nici în partid”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL a negociat pe masă cu demisia de la Senat a preşedintelui Crin Antonescu, Klaus Iohannis a infirmat această informaţie.

„Nu au prea fost hârtii pe masă, doar nişte alune. Arahide sărate”, a răspuns Iohannis.

Liderul liberal a explicat că discuţiile despre noul guvern se poartă în termeni civilizaţi.

„Suntem civilizaţi. Cu ieşirea de la guvernare pe masă, lângă alune, nu a venit nimeni”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Liviu Dragnea conform căreia noua alianţă electorală USD poate asigura guvernarea, prim-vicepreşedintele PNL apreciază că „ar fi o guvernare foarte chinuită”.

„Aritmetic, da, dar practic, greu la deal cu boii mici. Ar fi o guvernare foarte chinuită”, a explicat Iohannis.

El a spus că dacă USD ar guverna atunci „în calculele lui Dragnea, ar intra şi UDMR”.

„În ecuaţie, în calculele domnului Dragnea intră şi UDMR, altfel nu iese calculul. La modul teoretic se pot crea tot felul de scenarii”, a afirmat Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a admis că există o stare de tensiune din cauza acestor negocieri şi că este cea mai mare criză de până acum din USL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata