Klaus Iohannis trebuie să-l cheme pe Marcel Ciolacu la Cotroceni, este de părere Victor Ponta

9

Victor Ponta a vorbit recent despre criza politică care are loc în România, în timp ce românii sunt răpuși de COVID-19. Potrivit fostului premier, Klaus Iohannis trebuie să-l cheme pe Marcel Ciolacu la Cotroceni.

 Victor Ponta este de părere că un guvern de uniune PSD-PNL, în care premierul este propus de social democrați, este singura soluţie pentru ieşirea din criza politică.

În opinia sa, „Domnul Iohannis cu siguranta, mai mult decat domnul Basescu, a iesit din sfera de presedinte arbitru, el e presedintele PNL. Important este ca este o criza cumplita, mai rau decat in 2012, si avem nevoie de un guvern, iar domnul Iohannis nu vrea sa sprijine ideea aceasta a unui guvern. Nu pentru el personal e o perioada proasta, dar pentru romani e cea mai rea de dupa 89.

In ultimii 10 ani romanii au dus-o bine cand a fost USL, pe care il injura diversi indivizi care atunci nu au putut fura. Deci da, cred ca singura solutie este un guvern PSD-PNL, in care PSD să aibă premierul. Alta solutie…PNL nu poate guverna singur, PNL cu USR, Doamne fereste, se urăsc. Deci altă solutie nu există, iar domnul Iohannis ar trebui să realizeze si să repare greselile făcute si să recunoască votul poporului”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate la România TV.

Situația devine din ce în ce mai dificilă

În contextul situaţiei economico-socială din ţară, fostul premier a subliniat că situația este și mai grea, deoarece 500 de oameni mor în fiecare zi iar prețurile au crescut îngrijorător.

Astfel, „Mor 500 de oameni pe zi, s-a triplat asigurarea la masini, s-a triplat intretinerea, firmele romanesti platesc de 5 ori mai mult decat anul trecut gazele. Ce sa spui, ca stam si facem alegeri la anul, in martie-aprilie? Si pana atunci ce facem.

Sunt doua conditii pentru dizolvarea Parlamentului:

-trebuie să pice a doua oară guvernul,

-a doua este să treacă 60 de zile de la motiune.

Eu cred ca domnul Iohannis trebuie să-l cheme pe domnul Ciolacu si să intrebe dacă pot face o majoritate si să conduca tara. Adica PSD e bun să voteze un guvern Ciucă, dar nu să conduca? PSD nu e rău, oamenii au dus-o bine cu PSD si rău cu guvern de dreapta. Deci asta trebuie sa facă domnul Iohannis când se intoarce de pe unde este el plecat”, a completat acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata