La ce preţuri se fac ultimele tranzacţii cu terenuri agricole în România?

19

– Suprafetele mici de teren agricol sau cele necomasate au ajuns sa se tranzactioneze prin intermediul site-urile de specialitate la preturi cuprinse intre 900 de euro si 1.500 de euro la hectar, scrie Ziarul Financiar.

.
Daca pana anul trecut media era de 2.000 de euro, suprafetele agricole compacte primind pana la 4.000 de euro la hectar, acum ofertele anunta „preturi de criza”, mai ales ca multi proprietari au acumulat datorii, iar vanzarea terenului este o alternativa de a gasi lichiditati intr-o perioada economica dificila.

Am 1,8 hectare de teren arabil si 0,5 hectare de pasune in judetul Iasi si sper sa-l dau cu 1.000 de euro/ha. De patru ani nu am mai cultivat nimic pe el pentru ca locuiesc in Constanta, dar am primit deja un telefon de la un cumparator. Cerere mare nu este insa, pentru ca oamenii vor suprafete mai mari”, spune Elena Carpuz, proprietara terenului agricol din Iasi.

In Tulcea si Constanta postarile anunta suprafete mai mari, de 13 ha pana la 1.000 ha, comasate si cu potential pentru instalatiile eoliene. „Am cerut 2.220 de euro/ha pentru a avea de unde lasa la pret. Am primit oferte, dar oamenii vor sa cumpere cu 1.100-1.200 de euro/ha. Eu nu pot lasa la pret decat pana la 1.700 de euro, cel mult. Chiar daca nu este vreme de vandut teren la preturile acestea, este vreme de construit ca materialele sunt mai ieftine, de aceea am considerat ca nu pierd foarte mult vanzandu-mi terenul”, anunta Iulian Matei din Constanta care are 13 hectare de teren agricol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata