La Cluj se va construi cea mai lungă conductă de apă potabilă din România

Foto: ziare.com
39

În ziua de miercuri16 martie 2022, a fost semnat contractul de lucrări la cea mai lungă conductă de apă potabilă din România care se va construi la Cluj în plus construirea primei secțiuni din traseul conductei de aducțiune Cluj-Sălaj din respectivul tronsonul aflat pe teritoriul județului Cluj.

În contextul constructiv, o parte a traseului conductei, vizate de acest contract are o lungime de 95,72 de km și străbate UAT-urile clujene Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni și Așchileu.

Însă, lungimea totală a conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău este de 164 km.

Odată cu construirea acestei conducte, din punct de vedere socio-economic, va contribui la creșterea ariei de deservire și la îmbunătățirea calității apei potabile furnizate prin rețelele de distribuție locale.

Se estimează că execuția va dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Financiar, proiectul în valoare de 222.563.828 lei, al cărui contract este parte a programului de investiții finanțat din fonduri europene, în valoare de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Someș, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Aşadar, ”Construirea celei mai lungi aducțiuni de apă potabilă din țară este una dintre cele mai importante investiții din cadrul acestui mega-proiect european. Aceasta va contribui la creșterea calității vieții cetățenilor și a afacerilor din zona de nord a județului Cluj și, practic, din întreg județul vecin”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata