La Facultatea de Matematică şi Informatică şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri ale Universităţii din Bucureşti concurează 17 candidaţi pentru un loc

21

La sesiunea de vară a admiterii la Universitatea din Bucureşti s-a înregistrat o concurenţă de aproape 9 candidaţi pe loc bugetat – mai exact, 8,59 – la nivelul întregii universităţi.

Astfel, concurenţă acerbă pentru locurile bugetate s-a înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri, cu peste 17 can­didaţi pe loc, Facultatea de Litere, cu peste 10 candidaţi pe loc, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Edu­caţiei şi la Facultatea de Sociologie şi Asis­tenţă Socială, cu peste 9 candidaţi pe loc, Fa­cul­tatea de Biolo­gie, cu aproape 8 can­didaţi pe loc la şi la Facultăţile de Istorie şi Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, cu peste 6 candidaţi pe loc.

În comparaţie cu anii precedenţi, pentru anul universitar 2021-2022, Uni­versi­tatea din Bucureşti a scos la concurs, în sesiunea iulie 2021 a admiterii la licenţă, un număr de 4.515 locuri bugetate. Compa­rativ cu anul 2020, când Universitatea din Bucureşti a înregistrat 33.917 înscrieri la programele de studii universitare de licenţă, în 2021 datele generale arată un număr de 38.806 candidaturi depuse pentru cele 97 de programe de licenţă oferite de facultăţile Universităţii din Bucureşti.

În contextul numerologic, aproape 39.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii de licenţă la cele 19 facultăţi ale UB, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani, conform datelor transmise de unitatea de învă­ţământ.

Aşadar, având în vedere situaţia actuală generată de pandemie, admiterea la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB pentru următorul an universitar a fost adaptată, iar facultăţile au organizat un proces online de înscriere şi de admitere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata