La mai multe facultăţi ale UMF Bucureşti au fost ocupate toate locurile bugetate

18

Toate locurile bugetate de la Facultatea de Medicină au fost ocupate, cea mai mare notă obţinută la examenul de miercuri, la locurile bugetate, fiind 10 şi ultima medie 7,30, a declarat joi (22 iulie 2010), prof. dr. Florian Popa, rectorul Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.

Pentru locurile cu taxă se pot înscrie cei care au obţinut 50 de puncte în perioada următoare. Înscrierile vor avea loc până pe 6 august, comisia centrală de admitere le va lua în discuţie şi lista finală se va publica pe 1 septembrie. La Medicină dentară au fost ocupate toate locurile bugetate, media maximă a fost 10 şi cea minimă 6,60, situaţia este asemănătoare pentru locurile cu taxă.

La Farmacie, de asemenea, au fost ocupate toate locurile bugetate, media maximă a fost 10, iar cea minimă 6,20. Cei care vor să se înscrie pentru locurile cu taxă vor proceda la fel ca cei de la medicină generală.

La Facultatea de moaşe şi asistenţi medicali, au fost ocupate, de asemenea, toate locurile bugetate, media maximă a fost 8, iar minima 4,4.
„La alte specialităţi cele 50 de locuri repartizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu au fost toate ocupate, ci numai 21 şi se va organiza o nouă sesiune în perioada următoare. Specialităţile Tehnică dentară, Asistent farmacie, Tehnică farmaceutică, Radiologie sunt specialităţi reglementate prin procesul Bologna”, a explicat rectorul.

Nu s-au mai ocupat toate locurile nici la Institutul de Medicină Militară. Candidaţii care nu au intrat la buget şi au obţinut de la nota 5 în sus trebuie să meargă la Institutul de Medicină Militară şi să se înscrie pentru testele specifice pentru a ocupa celelalte locuri rămase libere.
„În anul acesta, la UMF au fost 795 de locuri bugetate pentru care s-au înscris 2.426 de candidaţi, ceea ce înseamnă 3,5 candidaţi pe loc”, a spus prof. dr. Florian Popa.

Rectorul UMF Bucureşti a precizat că joi, la ora 13,00, se vor afişa rezultatele la sediul fiecărei facultăţi şi până vineri, la ora 12,00, se aştepată contestaţiile, iar după analizarea acestora rezultatele rămân definite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata