La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie

21

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat luni  că a fost angajat un tânăr neurochirurg care lucrează în această unitate spitalicească din luna februarie. În plus, s-a reuşit achiziţionarea unui minim de aparatură, urmând ca o dată cu extinderea activităţii să se achiziţioneze şi instrumentar mai diversificat. Deocamdată, medicul neurochirurg îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de chirurgie, dar se doreşte şi înfiinţarea unei secţii specifice.

„Domnul doctor lucrează, momentan, în cadrul secţiei de chirurgie, dar, aşa cum s-a întâmplat cu chirurgia toracică, la început facem un compartiment şi după aceea, dacă se impune, facem o secţie separată”, a declarat dr. Demeter.

El a subliniat că demararea acestei activităţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este foarte importantă pentru pacienţii din zonă, care trebuiau, până acum, să meargă să se trateze la Braşov sau Târgu Mureş.

„Un accident care implică intervenţii de neurochirurgie, care se poate rezolva foarte uşor în cadrul spitalului nostru, până acum se rezolva la Târgu Mureş sau Braşov. Iar medicii specialişti din aceste două centre primesc cu dificultate pacienţii noştri pentru că, probabil, au destui şi în zona lor de activitate. Este foarte bine pentru că majoritatea acestor pacienţi, care nu sunt cu complicaţii deosebite, se vor putea rezolva de acum încolo la Miercurea Ciuc”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Dr. Demeter Ferenc a spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este prima şi singura unitate spitalicească din Harghita unde funcţionează şi activitatea de neurochirurgie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata