Lăcaşele de cult din judeţul Vâlcea aşteaptă pelerinii pentru Sărbătorile Pascale

18

Cozia, Hurezi, Arnota, Surpatele, Dintr-un Lemn sunt doar câteva din mănăstirile vâlcene care și în acest an vor fi vizitate de pelerini cu ocazia Sărbătorilor Pascale, primarii localităților pe raza cărora se află acestea pregătind atât căile de acces, dar și dispozitive pentru asigurarea ordinii și a siguranței turiștilor.

Primarul orașului Horezu, Ilie Fârtat, spune că și proprietarii de pensiuni au diversificat oferta pentru aceste zile.

„La noi, pe site-ul primăriei există o informare non-stop cu privire la numărul locurilor vacante la pensiunile din zonă. Ctitoria brâncovenească, mă refer la Mănăstirea Hurezi, este unul din cele mai căutate locuri de pelerini pentru a participa la sfintele sărbători de Paște. Primăria va asigura prin efectivele de poliție locală ordinea și securitatea turiștilor, poliția rutieră va asigura fluidizarea în zonă, rugăm pelerinii care vin cu mașinile personale să respectele indicațiile de parcare pentru a nu îngreuna traficul în zonă”, a precizat Fârtat.

Și la Frâncești, Costești, Mihăești, edilii au luat măsuri pentru ca turiștii care vin la Mănăstirile Dintr-un Lemn, Surpatele, Bistrița, Arnota și Govora să aibă căi de acces, toalete și locuri amenajate pentru picnic. Cel mai mare număr de pelerini care vor sosi în județul Vâlcea vor fi însă în orașul Călimănești, unde se află nu mai puțin de 4 mănăstiri — Cozia, Turnu, Ostrov și Stânișoara.

„Problemele vor fi la Mănăstirea Cozia, cea care se află pe drumul național 7, dar cu sprijinul poliției rutiere traficul va fi dirijat în condiții de siguranță. Stațiunea noastră este pregătită pentru pelerinii care vor veni să ia lumină de la mănăstirile noastre. Nu doar Cozia, dar și Turnu sau mănăstirea de pe insula Ostrov sau Stânișoara aflată la poalele munților sunt lăcașe de cult în care pelerinii vor putea cu adevărat să se simtă aproape de cele sfinte. De la an la an se simte o creștere a numărului de turiști care aleg una din cele patru mănăstiri din stațiunea noastră pentru Sărbătorile Pascale”, a declarat  primarul Florinel Constantinescu.

Județul Vâlcea este unul din locurile preferate de pelerini creștini-ortodocși pentru a participa la Sărbătorile Pascale, aceștia alegând în afara mănăstirilor menționate și schiturile Cornet, Dobrușa, Stănești, Jgheaburi, Bradu, Grâuiul Lupului etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata