Lanţul de magazine „Lidl” a fost amendat cu 326.000 lei

12

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au amendat un operator economic cu suma de 326.000 de lei, după ce, în urma unui control efectuat în magazinele din țară ale acestuia, au găsit carne de miel cu urme de fecale, păr și blană.

Potrivit unui comunicat al instituției, ANPC a desfășurat un control la nivel național referitor la respectarea prevederilor legale la produse din carne de miel în toată țara. Controlul s-a desfășurat în toate magazinele din țară ale unui operator economic.

Principalele deficiențe constatate în urma acestui control au fost: carne cu modificări organoleptice (miros, culoare), urme de fecale, păr, blană, miros nespecific de produs alterat.

Măsurile dispuse de inspectorii ANPC au vizat oprirea definitivă de la comercializare a 2.262,23 kilograme de carne de miel și retragerea voluntară de către operatorul economic a unei cantități de 613 kilograme de carne.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 326.000 de lei.

ANPC precizează că acțiunea de control a fost desfășurată și la producător, unde însă nu s-au găsit produse din acest lot.

„Menționăm că producătorul a furnizat produsul doar respectivului lanț de magazine. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor verifica permanent piața, astfel încât sănătatea consumatorilor să nu fie pusă în pericol”, se spune în comunicatul ANPC. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata