Legea ANI intră marţi în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor

20

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se va întruni marţi, 10 august, pentru a discuta pe marginea legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, democrat liberalul Daniel Buda, a declarat luni că se va discuta, de asemenea, – în măsura în care dezbaterile pe legea ANI nu se vor prelungi -, un proiect referitor la combaterea întârzierii la plată a obligaţiilor statului.

La şedinţa, care va începe la ora 11,00, vor lua parte toate structurile interesate, începând de la Ministerul Justiţiei până la Agenţia Naţională de Integritate.

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară pe data de 16 august, urmând ca pe ordinea de zi să se afle proiectul legii privind Agenţia Naţională de Integritate, precum şi două proiecte de legi care în prezent se află la Comisia de buget.

Duminică, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa, prin intermediul unui comunicat de presă, că MJ va participa la redactarea textului Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în procesul de dezbatere parlamentară, indiferent dacă este vorba despre completarea proiectului de lege întors de la Curtea Constituţională sau de un alt proiect de lege.

Potrivit ministrului, convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară pentru dezbaterea Legii privind Agenţia Naţională de Integritate reprezintă un „semnal politic corect” ce demonstrează voinţa Legislativului de a remedia una din vulnerabilităţile constatate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Preşedintele Traian Băsescu a decis, pe 20 iulie, să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a discuta legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, dar şi alte două proiecte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata