Legea bonurilor fiscale – cum luptă Guvernul şi săracii cu evaziunea

14

In urma cu ceva vreme premierul Emil Boc anunta ca, pentru a-i convinge pe oameni sa ceara bonul fiscal  si, deci, pentru a-i constrange pe comercianti sa il elibereze, va fi data o lege prin care cei care colectioneaza bonuri sa primeasca reduceri.

Edler Andras, deputat UDMR de Covasna si initiatorul proiectului de lege care prevede acordarea de deduceri in baza bonurilor fiscale, a explicat, la TV Ziare.com, ce a stat la baza propunerii sale si care ar fi mecanismul prin care legea va functiona, informeaza Ziare.com.

Andras sustine ca ratiunea sa a fost ca cetatenii sa fie motivati sa ceara bonul. Si cum cei care ar putea fi interesati sa primeasca ceva in schimbul bonurilor sunt cei cu venituri mici, se poate spune ca Guvernul incearca sa lupte impotriva evaziunii cu saracii tarii.


Cum si cati bani putem primi pentru bonurile fiscale

El a precizat ca pentru bonuri ce insumeaza pana la 40 de milioane de lei vechi, deducerea ar urma sa fie de 4%, iar pentru bonuri in valoare de peste 40 de milioane de lei vechi deducerea sa fie de 1%.

Deputatul UDMR intentioneaza ca pentru anumite categorii de produse deducerea sa se faca direct la sursa.

A existat si o astfel de propunere, ca pentru materiale de constructii aceasta deducere sa se aplice direct la magazine”, a mai spus Andras.

Cat despre o eventuala fraudare a sistemului, in sensul ca oamenii ar putea cere bani pentru bonurile altcuiva, Andras a spus ca nu e nicio problema aici: „Tot bunuri sunt, chiar daca sunt de la vecini”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata