Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale pe anul 2016, promulgate de şeful statului

21

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 18 decembrie, decretele privind promulgarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, șeful statului a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri proiectul legii bugetului de stat pe anul 2016. S-au înregistrat 309 voturi „pentru” și 13 voturi „împotrivă”. Numărul amendamentelor admise de plen la acest proiect este de 22, iar cele respinse — 309. De asemenea, Parlamentul a adoptat proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2016 cu 290 de voturi „pentru”, 3 abțineri și 15 voturi împotrivă”.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că bugetul este o responsabilitate comună a Guvernului și a Parlamentului exprimându-și speranța ca deputații și senatorii să țină cont de acest lucru și de echilibrul execuției bugetare.

„Doresc, încă o dată, să mă angajez în fața dumneavoastră că Guvernul o să implementeze acest buget în mod transparent, în mod eficient și mai ales în mod prudent, astfel încât să nu apară derapaje”, le-a spus Cioloș parlamentarilor.

El a arătat că educația, investițiile și cercetarea sunt priorități clar asumate de acest Guvern prin buget.

„Acest buget a trebuit să fie realizat la câteva săptămâni de când a fost instalat Guvernul și care a ținut cont de decizii pe care în mod legitim acest Parlament le-a luat și care se reflectă în acest buget. Altfel, cu siguranță ar fi fost o altă structură a bugetului și sper să găsim o cale să pregătim pentru anul 2017, să lăsăm un proiect de buget care să reflecte modul în care acest Guvern gândește și vede perspectiva de dezvoltare a României, nu doar pe termen scurt, dar și pe termen mediu. Lăsați-ne acest an ca să arătăm ceea ce am dorit să facem și sper eu să avem același aplomb, aceeași dezbatere și susținere pentru buget”, a mai spus Cioloș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata