Locul accidentului aviatic, stabilit prin GPS: comuna Horea, judeţul Alba

23

Locul în care s-a produs accidentul aviatic din Munţii Apuseni, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, se află pe raza comunei Horea, din judeţul Alba, potrivit certificatului medico-legal care a fost eliberat de către Primăria acestei comune.

Cu ajutorul sistemului GPS, procurorii au stabilit că locul în care s-a prăbuşit aeronava se află pe raza comunei Horea, a declarat, marţi, şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

Cauza morţii pilotului Adrian Iovan este şoc traumatic şi şoc hipotermic, consecinţă a unui politraumatism şi expunerea la temperaturi scăzute.

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, în vârstă de 23 de ani, a decedat ca urmare a mecanismului combinat de expunere la temperaturi scăzute şi tulburări de dinamică respiratorie, consecinţa unui traumatism cervico-toracic.

Necropsia celor două victime a fost efectuată în cursul zilei de marţi la Serviciul de Medicină Legală Alba.

O echipă complexă, formată din procurori, specialişti criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile, efectuează marţi cercetări în locul în care se află epava aeronavei.

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi victimele au fost descoperite de către un pădurar din Alba. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata