Lotul olimpic al României la Chimie, premiat de Actavis

19

Componenţii lotului olimpic la chimie, distins la Olimpiada internaţională de la Tokyo cu patru medalii – 1 de argint şi 3 de bronz – au fost premiaţi de compania farmaceutică Actavis.

Constantin Giurgiu (clasa a XII-a la Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca) a fost medaliat cu argint, iar Tudor Bălan (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), Alexandru Sava (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş) şi Ioana Moga (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea) cu bronz.

Actavis l-a premiat pe medaliatul cu argint cu 1.500 de euro, iar pe colegii săi medaliaţi cu bronz cu câte 1.000 de euro. La olimpiada din acest an au participat 247 de elevi din 68 de ţări ale lumii. „Prin programul ‘Actavis susţine performanţa’ suntem de mai bine de 18 ani alături de echipa României participantă la Olimpiadele Internaţionale de Chimie.

Ne dorim să recompensăm rezultatele deosebite obţinute de aceşti tineri minunaţi, rezultate în spatele cărora stau multe ore de muncă, determinare şi renunţarea la alte bucurii ale adolescenţei”, a declarat Ana Maria Drăgănică, manager comunicare Actavis, într-un comunicat transmis presei.

De asemenea, începând din anul 2007, programul presupune ca, pe lângă sponsorizarea parţială a cheltuielilor prilejuite de participarea la acest gen de competiţii şi acordarea de premii elevilor care se întorc în ţară cu medalii olimpice, Actavis să ofere şi câte o bursă lunară în valoare de 300 de euro net fiecărui olimpic care va alege să îşi continue studiile universitare în ţară.
Prin această iniţiativă, Actavis doreşte să încurajeze valorile autentice ale României. În plus, compania le mai oferă şi oportunitatea ca pe timpul vacanţei de vară să efectueze stagii de practică în laboratoarele Actavis din România, o experienţă extrem de utilă pentru a se familiariza cu aparatura de laborator de ultimă generaţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata