MADR: pe piață vor fi doar legume fără pesticide

19

Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon vor fi garantate pentru consum, subliniază Ministerul Agriculturii, spunând că Autoritatea Naţională Fitosanitară face în continuu controale în pieţe, supermarketuri, cât și la producător, în vederea prelevării de probe din legume, cât și ceapă verde și salată. Primele roşii româneşti din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide.

Pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost date buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri.

„Menţionăm că prelevarea probelor pentru controlul reziduurilor de pesticide se face conform Ordinului MAPDR nr.1256/2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante şi produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator, pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide. Analizele de laborator sunt realizate în concordanţă cu sistemul de asigurare al calităţii ISO 17025/2005 prin metode acreditate RENAR”, a anunțat Ministerul Agriculturii,  dând asigurări că produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata