MAE: Cea de-a doua zi a votului în străinătate continuă în 816 secții

22

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, sâmbătă, că cea de-a doua zi a votului în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidențiale continuă în 816 secții din Asia, Europa, Africa, America de Nord și America de Sud.

„Cea de-a doua zi a votului în străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale continuă în 816 secții de votare din Asia, Europa, Africa și America. La ora 17.00 (ora României) 244.381 de cetățeni români își exercitaseră dreptul de vot la secția de votare în străinătate”, arată reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

A doua zi de vot în străinătate s-a încheiat deja în: Australia, China, Filipine, India, Japonia, Kazahstan, Malaysia, Noua Zeelandă, Republica Indonezia, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Sri Lanka și Vietnam.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate a început vineri, 22 noiembrie, iar cetățenii români de peste hotare pot să își exercite în continuare dreptul de vot la acest scrutin sâmbătă și duminică, în intervalul 7.00 – 21.00 (ore locale), mai informează sursa citată.

De asemenea, MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de mâine.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata