MAE: Cetăţenii români daţi dispăruţi în urma inundaţiilor din India, în afara oricărui pericol

14

Ambasada României la New Delhi confirmă că printre persoanele care au fost date iniţial dispărute, ca urmare a inundaţiilor din India, au fost identificaţi patru cetăţeni români, a precizat marţi, 10 august, Ministerul Afacerilor Externe.

„Toţi cei patru cetăţeni români se află în prezent în oraşul Leh, sunt în afara oricărui pericol, autorităţile române fiind în măsură să le asigure sprijinul consular în caz de nevoie. Reiterăm faptul că procedura de identificare a persoanelor decedate în urma inundaţiilor este în curs de desfăşurare, neexistând încă o confirmare oficială că printre acestea se află şi cetăţeni români. Autorităţile locale au confirmat totuşi că există un număr de cetăţeni străini daţi dispăruţi”, se arată în răspunsul MAE.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale, precum şi cu celelalte misiuni diplomatice ale statelor membre UE.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în India, în cazul în care acestea nu sunt necesare, în contextul recentelor inundaţii din regiunile Jammu şi Kashmir şi din oraşul Leh.

„În zona Leh din nordul Indiei au avut loc viituri, înregistrându-se numeroase victime.Sunt afectate reţelele de comunicaţii, precum şi infrastructura, traficul aerian şi cel rutier. Drumurile Leh – Manali şi Leh – Srinagar sunt închise.

Atenţionăm cetăţenii români care se află în New Delhi sau doresc să viziteze oraşul asupra riscului ridicat de producere a unor atentate teroriste în zonele frecventate de turişti. Vă recomandăm maximă prudenţă şi evitarea acestor zone”, precizează MAE pe site-ul oficial, la rubrica „Alerte de călătorie”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata