MAI: Personalul militar cu grad de invaliditate poate fi menţinut în activitate

12

Pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI încadrați într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pot fi menținuți în activitate, în funcții militare ori civile, în unități ale Ministerului Afacerilor Interne, pe baza unui ordin al ministrului Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicat transmis luni de MAI, Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum și familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune mai prevede că soțul/soția ori copiii militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate pot fi numiți în funcții militare ori civile fără susținerea unui examen sau concurs în unități ale MAI, în funcție de studii și experiență.

Totodată, copiii aflați în întreținerea personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi admiși în instituțiile de învățământ ale MAI.

„Decizia viceprim-ministrului Gabriel Oprea reprezintă o recunoaștere a meritelor angajaților militari din Ministerul Afacerilor Interne răniți sau decedați în misiune”, se arată în comunicat.

În cursul lunii martie, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat un ordin prin care se prevăd aceleași măsuri de sprijin pentru polițiști și familiile lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata