MAI: Societăţile care folosesc substanţe pentru deratizare, verificate după cazul de la Timişoara

18

Societăţile comerciale care deţin sau comercializează substanţe şi produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare vor fi verificate, în urma tragediei de la Timişoara, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În ceea ce priveşte situaţia tragică înregistrată zilele trecute la Timişoara, ministrul Ion Marcel Vela a dat dispoziţie să se verifice toate societăţile comerciale care deţin sau comercializează substanţe şi produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare”, a spus Dajbog, într-o declaraţie al sediul MAI.

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timişoara, în urma căreia doi copii şi o femeie au murit, iar alte 28 de persoane sunt internate în spitale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Sursa foto: adevarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata