Majorarea TVA în România ar putea periclita orice încercare de refacere a economiei

17

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein, este de părere că majorarea TVA ar putea afecta investiţiile companiilor americane în România şi că cea mai mare problemă legată de această taxă regresivă este legată de faptul că ar putea periclita orice încercare de refacere a economiei.

„Ar putea (să afecteze investiţiile americane – n.r.), dar impactul real al creşterii TVA este legat de afectarea achiziţionării de produse de către consumatori. Şi, din câte ştiţi, multe din companiile noastre operează în domeniul tehnologiei, fie că vând pe piaţa internă, fie alte pieţe.
Nu mi-e clar dacă vor avea un impact imediat. Cred că cea mai mare problemă este că ar putea afecta orice încercare de refacere, pentru că este o taxă regresivă”, a declarat, vineri, ambasadorul american, înaintea ceremoniei care a marcat sărbătorirea a 130 de ani de relaţii bilaterale româno-americane.

El a subliniat, totuşi, că Guvernul român are puţine lucruri între care să aleagă. „Am încercat să evităm acest lucru în Statele Unite, dar acest Guvern are puţine alegeri. Trebuie să ducă acele datorii la ţintele care i-au fost fixate de FMI şi de celelalte organisme internaţionale”, a adăugat Mark Gitenstein.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata