Maria Grapini: Uniunea Energetică şi Platforma pentru eradicarea muncii la negru, proiecte în lucru la PE

18

Uniunea Energetică și crearea unei platforme informatice pentru eradicarea muncii la negru sunt două dintre proiectele ce se află în atenția comisiilor de specialitate ale Parlamentului European (PE), a declarat vineri, la Deva, parlamentarul european Maria Grapini (PC).

Ea a explicat că a transmis documentele necesare către ministerele de resort din țara noastră, pentru ca specialiștii acestora să formuleze amendamente argumentate la conținutul proiectelor, mai ales că documentele menționate ar putea fi votate până la jumătatea anului.

În opinia deputatului european, România nu este pregătită pentru înființarea Uniunii Energetice din anul 2017, așa cum se propune, deoarece nu va putea face față condițiilor și costurilor pe care le-ar presupune un asemenea proiect.

‘Dacă se vrea ca din 2017 să se adopte Uniunea Energetică, e foarte greu pentru România să suporte tarifele atât timp cât veniturile pe cap de locuitor în țara noastră sunt diferite de medie (media europeană, n.r.), nu mai vorbesc de țările care au venituri foarte mari. (…) Noi, românii, pledăm în comisiile de acolo să se decaleze termenul, să reușim și noi să avem o creștere a veniturilor, să nu se poată impune tarife obligatorii la nivelul celor 28 de state membre’, a afirmat parlamentarul european într-o conferință de presă.

În ceea ce privește platforma pentru eradicarea muncii la negru, aceasta ar urma să interconecteze instituțiile de profil din țările membre UE în ideea depistării și comunicării rapide a cazurilor de muncă fără forme legale sau a celor în care muncitorii străini sunt plătiți mai slab decât cei autohtoni.

‘Pentru România, este foarte bine să existe această platformă pentru că, de regulă, românii nu sunt încadrați la salariul autohtonilor, acolo. Și atunci, dacă există acest sistem de informare, vor fi obligați ca românii care lucrează dincolo pe funcții similare să fie încadrați pe salarii similare’, a explicat Maria Grapini.

Maria Grapini a fost prezentă vineri la Deva, unde și-a deschis un birou local în calitatea sa de europarlamentar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata