MEC: Banii luați de la Educație pentru rectificare sunt de la un proiect care nu a fost scris

15

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, marți, că banii luați de la Educație, la rectificarea bugetară, reprezintă sume care au fost prevăzute pentru proiectul privind achiziția de table inteligente și tablete, prin fonduri europene, dar proiectul nu a fost încă scris.

Potrivit unui comunicat transmis marți de MEC, Proiectul „România modernă, România digitală”, anunțat de fostul ministru al Educației, prin care ar fi urmat să se cumpere table inteligente și tablete nu a fost scris, însă era introdus în bugetul Ministerului.

„Proiectul „România modernă, România digitală”, anunțat de fostul ministru al Educației, a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”. Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente și de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, și cu atât mai puțin implementat”, a transmis MEC.

MEC arată și că până în acest moment, nu a fost redactată și aprobată cererea de finanțare.

„Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat. Activitatea curentă a sistemului de educație nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susținerea cheltuielilor operaționale, așa cum au fost planificate”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat, marți, proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, care prevede pentru anul în curs un deficit bugetar estimat de 4,3% din Produsul Intern Brut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata