MECMA reduce 277 de posturi din propria structură de personal

24

Un număr de 277 de posturi va fi eliminat din structura Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), a propus miercuri, 14 iulie, deţinătorul portofoliului, Adriean Videanu.

Potrivit unui comunicat al MECMA, la propunerea ministrului, aprobată de guvern, în urma diminuării cu 32 la sută (277 de posturi) a numărului total de locuri de muncă din MECMA (exclusiv cele de demnitari şi salariaţi de la cabinetul ministrului), noua structură de personal a ministerului are un număr de 598 de posturi (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului).

MECMA avea iniţial 875 de posturi, în conformitate cu HG nr. 1634 din 29 decembrie 2009, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Din cele 875 de posturi de la MECMA făceau parte şi 130 posturi în reţeaua de consilieri economici externi, care se reduce acum la 80 de posturi.

MECMA rămâne cu trei posturi de demnitari, din cele şase prevăzute de HG nr. 1634.

Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Guvernului, secretarii de stat de la MECMA eliberaţi din funcţie în urma deciziilor luate miercuri de Executiv sunt Tudor Şerban, care se ocupa de problemele de energie şi resurse minerale, Maria Pârcălăbescu, în a cărei răspundere era departamentul de comerţ exterior, şi Irinel Cristu, care coordona structura pentru IMM şi mediu de afaceri din cadrul MECMA.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News