Medalie de argint la Geneva pentru o invenţie a Universităţii Dunărea de Jos

19

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a participat anul acesta pentru prima dată la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, unde a câștigat medalia de argint cu un procedeu biotehnologic, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al universităţii, Bogdan Nistor.

Potrivit acestuia, universitatea gălăţeană a fost reprezentată de Iuliana Aprodu, conferenţiar la Facultatea de Știinţa și Ingineria Alimentelor, care a reușit să câștige medalia de argint cu un procedeu biotehnologic de obţinere a unui aluat acid uscat din făină integrală de secară. Invenţia a fost brevetată în anul 2012 de patru cadre didactice, Iuliana Banu, Iuliana Aprodu, Ina Vasilean și Vasilica Barbu de la Facultatea de Știinţa și Ingineria Alimentelor, fiind rezultatul unui contract de cercetare.

,,Juriul internaţional de la Geneva a apreciat valoarea știinţifică și aplicabilitatea invenţiei, remarcând faptul că oferă o soluţie de real interes tehnologic pentru panificarea superioară a făinii integrale de secară’, a declarat Nistor.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost organizat sub înaltul patronaj al Guvernului federal elveţian, orașului Geneva și al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală. Prestigiosul eveniment, aflat la a 42-a ediţie, s-a desfășurat în perioada 2-6 aprilie și a găzduit 790 de participanţi din 45 de ţări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata