Mii de români au motive de bucurie. Vor primi vouchere de 5.000 de euro

23

Ministrul Muncii, Marius Budăi le-a oferit românilor motive de bucurie. Acesta a anunțat faptul că ministerul se ocupă cu un proiect prin intermediul căruia mii de români vor putea primi un voucher de 5.000 de euro,

Persoanele care se bucura de acest anunț sunt cinci mii de persoane cu dizabilități care au parte de servicii de consiliere pentru încurajarea ocupării unui loc de muncă. Aceștia ar putea sa primească suport financiar sub forma unui tichet în valoare de 5.000 de euro pentru cumpărarea unor dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces în ceea ce privește angajarea, după cum a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi, pe data de 13 mai la Palatul Victoria.

„Am anunţat intenţia noastră de a depune un proiect pentru acea tehnologie asistivă pentru persoanele cu dizabilităţi. Am depăşit perioada de elaborare a proiectului, iar acum suntem în etapa de dezvoltare a proiectului. Sunt deja semnate contractele, iar cadrul normativ este asigurat. Prin acest program, cinci mii de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de servicii de informare şi consiliere din partea agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă pentru încurajarea ocupării vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher în cuantum de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces în vederea angajării. De asemenea, circa 200 de angajatori vor primi subvenţie pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi”, a afirmat Marius Budăi.

De asemenea, Marius Budăi a adăugat că s-au semnat 44 de contracte pentru clădirea unor locuințe speciale protejate, centre respiro și centre de zi ce valorează aproximativ 55 de milioane de lei. Acestea sunt speciale pentru adulții cu dizabilități.

„Azi, ministrul Muncii a semnat şi a fost înaintată Guvernului o propunere de modificare prin Hotărâre de Guvern, privind realocarea a 50 de milioane de lei, necheltuită pe alte proiecte, către acest program de construire de locuinţe protejate şi centre de zi. Măsurile vin pentru a sprijini accelerarea procesului de restructurare a instituţiilor rezidenţiale de tip vechi şi construirea de centre noi cu maximum 50 de locuri. 111 centre rezidenţiale cu capacitate mai mare de 50 de locuri sunt în procedură de avizare a planurilor de restructurare”, a explicat Budăi.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata