Ministerul Sănătății solicită PMB să rezolve problemele apei calde și căldurii din cele 2 spitale

19

Ministerul Sănătății solicită Gabrielei Firea să intervină și să rezolve de urgență lipsa apei calde și a căldurii de la Spitalul Marie Curie și de la Centrul de Recuperare „Nicolae Robănescu”, în condițiile în care încă de săptămâna trecută municipalitatea anunța că nu vor fi astfel de probleme.

„Ministerul Sănătății solicită Primăriei Capitalei rezolvarea de urgență a lipsei apei calde și a căldurii la Spitalul Marie Curie și la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, mai ales că vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presă, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni și garanții solide, că începând cu acea dată, la cele două unități spitalicești nu vor mai fi astfel de probleme. Aceasta a spus că lucrarea a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă veche de 50 de ani și că face parte dintr-un program mai amplu de reparații și modernizări, într-o zonă unde anul trecut au fost cele mai multe probleme” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În comunicatul lui Firea de la acea vreme se mai menționa că s-a dispus înlocuirea unor porțiuni de conductă din magistrala Berceni-DN800, care alimentează și cele două spitale, mai punctează Ministerul Sănătății.

Însă luni, situația s-a repetat la aceste unități spitalicești.

”Fiind doctor de meserie și știind specificul activității într-un spital precum cel de la Marie Curie, m-am deplasat personal vineri acolo pentru a mă asigura că totul a revenit la normal. Am rămas surprins de precizările venite de la Primăria Capitalei, prin care ni se explica faptul că noi, cei din Ministerul Sănătății, ne-am impacientat degeaba și că lucrările erau anunțate din timp, iar spitalele notificate corespunzător. Iată că acum situația se repetă, perturbând grav activitatea acestui mare spital de copii și revin cu solicitarea făcută vineri, către doamna primar general, Gabriela Firea, să intervină de urgență pentru ca atât Spitalul Marie Curie, cât și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu să beneficieze de apă caldă și căldură”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Două spitale de copii din Capitală, „Marie Curie” și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” vor rămâne fără apă caldă și fără căldură pentru că RADET demarează reparații la magistrala de pe „Brâncoveanu”.

Sursă foto: gandul.info

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata