Ministerul Sănătăţii susţine plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar implicat în îngrijirea răniţilor din Colectiv

21

Ministerul Sănătății a precizat vineri că susține amendamentul depus de deputatul Florin Buicu, ce vizează plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar care a lucrat zi și noapte pentru îngrijirea răniților din clubul Colectiv.

„Amendamentele care au fost depuse de domnul Buicu vor fi susținute ca amendamente agreate și de către Ministerul Sănătății la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 27/2015. Munca suplimentară efectuată potrivit alin. (5/12) începând cu data de 30 octombrie 2015 se salarizează în funcție de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază. Prin acest amendament se propune plata suplimentară a personalului din sistemul sanitar care a acordat asistență medicală, în afara programului normal de lucru, răniților în urma accidentului tragic din clubul Colectiv”, susțin reprezentanții MS.

Potrivit sursei citate, este vorba de acei oameni care au venit în mod voluntar la serviciu, o parte dintre aceștia lucrând non-stop, chiar și 48 de ore, pentru a încerca să salveze viața persoanelor rănite.

”Munca suplimentară și efortul acestor profesioniști trebuie recunoscute, astfel încât plata orelor suplimentare pe care acești oameni le-au efectuat mi se pare o măsură bine-venită. În condițiile în care ne confruntăm cu exodul medicilor în străinătate consider că este o poziție justă ca atunci când putem să îi răsplătim pe profesioniștii sistemului medical”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului.

MS precizează că impactul bugetar al acestei măsuri este foarte mic, având în vedere că este vorba de un număr destul de redus de angajați și de unități sanitare.

„Aplicarea prevederii se va face după ce va fi emisă o Hotărâre de Guvern, iar sursa de finanțare este Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, menționează MS. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata