Ministerul Sănătăţii va aloca 10.000.000 lei pentru medicamente necesare bolnavilor de HIV/SIDA

0

Ministerul Sănătății va aloca 10.000.000 lei pentru asigurarea până la următoarea rectificare bugetară a medicamentelor necesare bolnavilor de HIV/SIDA, au declarat oficiali din MS.

Potrivit acestora, măsura are scopul de preîntâmpina blocajele în asigurarea tratamentului acestor bolnavi.

Viața a peste 1.500 de persoane diagnosticate cu HIV/SIDA este pusă în pericol deoarece Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași a epuizat stocul de medicamente necesare acestor bolnavi.

Prof. dr Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, a declarat, miercuri, că a cerut sprijinul celor Direcției de Sănătate Publică Iași pentru remedierea situației.

„Am obținut și implicarea directă a factorilor de decizie din Ministerul Sănătății, a ministrului personal. Sperăm ca prin această conlucrare, până la sfârșitul acestei zile (miercuri-n.r.) să realizăm o comandă optimă, în condițiile păstrării rigorilor legii”, a spus prof. dr. Carmen Dorobăț.

Spitalul a primit o finanțare cu aproape 50 la sută mai mică decât anul trecut, motiv pentru care achiziționarea de noi medicamente este posibilă doar din luna octombrie. Singura rezolvare ar fi, potrivit managerului unității medicale, ca distribuitorii să accepte să încaseze banii la 120 de zile de la livrarea medicamentelor, însă doar o parte dintre aceștia au acceptat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata