Ministerul Sănătăţii va implementa planul de îngrijire pe termen mediu şi lung în cazul răniţilor de la Colectiv

20

Ministerul Sănătății va implementa planul de îngrijire pe termen mediu și lung în cazul răniților de la Colectiv, în acest sens solicitând sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înștiințeze spitalele din străinătate despre acordul autorităților române ca, în conformitate cu recomandările specialiștilor, pacienții cu arsuri să continue tratamentul de recuperare în unitățile în care sunt internați.

Totodată, în cursul zilei de luni la Ministerul Sănătății se va întruni o comisie de specialiști care va analiza situația pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung.

MS precizează că planul include atât îngrijirile medicale de recuperare, cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora.

„În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România”, arată ministerul.

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiințate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Ministerul Sănătății precizează că a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata