Miniştrii liberali îşi depun demisiile miercuri, înaintea şedinţei săptămânale de Guvern

18

Miniştrii liberali îşi vor depune demisiile din funcţii, miercuri, 26 februarie, până în ora 12,00, când este programată şedinţa săptămânală de Guvern, ca urmare a deciziei conducerii PNL de a ieşi de la guvernare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi seară decizia ruperii USL şi a depunerii demisiilor de către demnitarii liberali.

„Miniştrii noştri, practic, şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Mâine (n.r. miercuri), în cursul dimineţii, până în ora 12,00, toţi miniştrii şi ceilalţi demnitari, secretarii de stat şi cei asimilaţi, îşi vor depune legal, oficial, birocratic, demisia la Registratura Guvernului”, a spus Antonescu, la finalul Delegaţiei Permanente a PNL.

Astfel, membrii Guvernului care urmează să îşi depună demisiile sunt: ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga.

Liberalii Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au depus deja, în urmă cu câteva zile, demisiile din funcţiile de ministru al Finanţelor Publice, respectiv al Economiei. Un alt portofoliu care a fost revendicat de PNL este cel al Afacerilor Interne, care a fost condus de Radu Stroe, liberalul demisionând după accidentul aviatic care a avut loc în ianuarie, în munţii Apuseni.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, şedinţa de miercuri a Guvernului urmează să aibă loc începând cu ora 12,00. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata