Ministrul Finanţelor câştigă bani din spălarea navelor militare

28

– O nouă zi, o nouă afacere pe banii statului pentru un demnitar român. Azi îl regăsim pe Sebastian Vlădescu nu în postura de ministru al Finanţelor (oricum catastrofal şi abulic), ci în cea de afacerist cu statul, mai exact cu MApN-ul condus de colegul său de guvern, generalul de manutanţă Gabriel Oprea.

Epicureanul ministru al Finanţelor a fost până în luna mai (după cum arată şi declaraţia sa de avere) acţionar în societatea Lord Expert Consult SRL, de la care are de încasat numai în 2010 dividende în valoare de 429.512 lei.

În această firmă a rămas acţionar cu 90% bunul prieten al lui Vlădescu, Bogdan Ceauşelu, asociat cu ministrul şi într-o altă societate comercială, Team Delta Proiect SRL.

Firma Lord Expert Consult SRL este din octombrie 2008, conform datelor de la Registrul Comerţului, deţinătoarea a 50% din acţiunile firmei Mangalia Naval System SRL, un joint-venture româno-german care se ocupă cu repararea şi întreţinerea navelor militare.

La doar două luni, în decembrie 2008, Mangalia Naval System SRL câştigă primul contract cu statul, respectiv cu UM 02022 din Constanţa, pentru repararea şi întreţinerea Navei Purtătoare de Rachete 188. Valoarea contractului a fost de 700.000 lei.

În iunie 2009, firma lui Vlădescu câştigă un alt contract în valoare de 1.000.000 lei, de la aceeaşi unitate militară 02022, pentru repararea şi întreţinerea altor două nave militare.

După instalarea în decembrie 2009 a lui Sebastian Vlădescu ca ministru al Finanţelor, Mangalia Naval System SRL a mai obţinut încă două contracte, de această dată mai mici ca valoare, de doar 200.000 lei fiecare. Unul fusese câştigat în ianuarie 2010, iar al doilea în martie 2010.

Continuarea în Cotidianul

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata