Ministrul Finanţelor despre o nouă reducere a CAS: Nu există bani în buget

21

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat luni, 22 februarie, că nu există bani în buget pentru o nouă reducere a CAS în acest an, iar o decizie legată de salariile bugetarilor se va lua în momentul elaborării bugetului pe anul 2017.

„Este un impact de 7 miliarde de lei, bani care nu există în buget. Noi avem acum un deficit bugetar prognozat de 2,95% din PIB, adică foarte aproape de limita de 3%, conform angajamentelor pe care România le are în faţa UE”, a precizat Dragu după ce a participat la ședinţa grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Întrebată dacă ia în calcul îngheţarea salariilor pentru bugetari, Dragu a spus: „Nu am ajuns în acest punct. Aceasta este o decizie care se va lua în momentul elaborării bugetului pe 2017”.

Cât privește impozitul specific pentru turism, ministrul Finanţelor a spus că impactul aplicării acestuia este discutabil.

„Credem că acest impozit specific ar putea conduce la o reducere a impozitelor plătite de către marii operatori și o creștere a impozitelor ce vor fi plătite de către micii operatori. Per total, impactul este discutabil, se preconizează aici două riscuri și în principal mă gândesc la riscuri la nivelul micilor operatori, în ce măsură aceștia vor putea face faţă, vor putea continua business-ul în condiţiile unor impozite sporite”, a explicat Dragu.

Referitor la discuţiile pe care le-a avut cu grupul PSD din Camera Deputaţilor, ministrul Finanţelor a spus că au fost întrebări din Codul fiscal, din zona de redevenţe sau legate de impozitul specific pentru turism.

„Am avut discuţii constructive, pozitive. S-au ridicat probleme cu care ne confruntăm cu toţii, am avut întrebări din Codul fiscal, din zona de redevenţe, impozitul specific pentru turism”, a afirmat Anca Dragu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata