Ministrul Finanţelor: Este necesară o implicare mai accentuată a BERD în finanţarea sectorului privat românesc

20

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, afirmă că este necesară o implicare „mai accentuată” a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în finanţarea sectorului privat din România şi sprijinirea companiilor capabile să exporte.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, s-a întâlnit, marţi, cu directorul executiv pentru Europa Centrală şi de Sud Est al BERD, Jean Marc Peterschmitt, şi cu directorul BERD pentru România, James Hyslop.

‘Apreciez implicarea BERD în pregătirea şi implementarea proiectelor din România. Voi sprijini colaborarea Ministerului Finanţelor Publice cu această instituţie financiară’, a spus Petrescu.

De asemenea, aceasta a arătat că încurajează participarea BERD în asigurarea cofinanţărilor de care autorităţile române au nevoie pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte europene, precum şi la acordarea asistenţei tehnice în sensul pregătirii documentelor necesare pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

Discuţiile au vizat, de asemenea, aplicarea strategiei BERD pentru România aferentă perioadei 2012 — 2014.

În acest context, ministrul Finanţelor Publice a apreciat faptul că BERD este orientată spre finanţarea programelor de energie regenerabilă şi eficienţă energetică, sprijinirea instituţiilor financiare, a comerţului şi a infrastructurii.

Reprezentanţii BERD şi-au arătat disponibilitatea pentru dezvoltarea, împreună cu statul român, a unor noi instrumente de finanţare pe termen lung, care să confere flexibilitate companiilor interesate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata