Ministrul Prună: MCV – prioritate zero; lucrăm pentru a internaliza pe deplin recomandările din ultimul raport

22

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat luni că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este o prioritate zero şi că se lucrează ”pentru a internaliza pe deplin recomandările din ultimul raport”, astfel încât România să demonstreze că are o societate matură, iar sistemul judiciar este unul care a ajuns la un nivel de profesionalism care poate integra toate condiţionalităţile.

Ea a subliniat, după întâlnirea cu comisarul european pentru justiţie, protecţia consumatorului şi egalitate de gen, Vera Jourova, că este important pentru România faptul că există un astfel de dialog nu numai la Bruxelles, ci şi la Bucureşti.

„Am discutat cu doamna comisar Jourova despre priorităţile pe care România continuă să le aibă cu privire la reforma justiţiei în România. Am discutat inclusiv despre MCV, repetând că pentru mine, personal, ca ministru şi pentru Guvernul României este o prioritate zero să avansăm mai ales în ceea ce priveşte condiţionalităţile şi recomandările. Lucrăm pentru a internaliza pe deplin aceste recomandări din ultimul raport, astfel încât să putem dovedi că societatea românească este o societate matură şi că sistemul judiciar din România este unul care a ajuns la un nivel de profesionalism care poate integra toate aceste condiţionalităţi”, a afirmat Raluca Prună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News