Mircea Băsescu, audiat la DNA în calitate de denunţător

21

Mircea Băsescu a fost adus miercuri, 30 iulie, la sediul DNA pentru a fi audiat în calitate de denunțător în legătură cu o scrisoare a lui Nati Meir, în care acesta reclama posibile fapte de corupție săvârșite de avocatul Pavel Abraham.

Audierea vine după ce avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a depus luni la DNA o scrisoare primită în arest de Mircea Băsescu de la Nati Meir, în care acesta din urmă reclama faptul că avocatul Pavel Abraham, cel care îi apără în instanță pe membrii familiei lui Bercea Mondial, i-ar fi cerut să facă declarații împotriva președintelui Traian Băsescu.

În schimbul acestor declarații, Pavel Abraham i-ar fi promis lui Nati Meir că îl va ajuta să iasă din penitenciar, el având de executat o pedeapsă de șapte ani închisoare.

„Am adus la cunoștința DNA scrisoarea primită de către Mircea Băsescu în arest de la Nati Meir, în care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupție”, a declarat luni Nelu Tașcă.

Avocatul lui Mircea Băsescu a spus atunci că această scrisoare este „un fel de denunț”.

Recent, în presa centrală a fost publicată o scrisoare care ar fi fost trimisă de Nati Meir lui Mircea Băsescu, textul având multe greșeli de ortografie: „Sunt Nati Meir arestat la p.n.t (penitenciarul) Giurgiu pedeapsa de 7 ani (din) care am executat 3 ani și 7 luni. Am fost reprezentat de dr. Pavel Abraham avocat cu contract de asistență juridică seria B 216829/2012 din 30.08.2014 (!). Dl. avocat Abraham m-a rugat tot timpul să dau în dl. Traian Băsescu și a promis că o să vorbească cu judecătorul să mă eliberez. Am văzut situația ta la TV și cred că dacă trimiți avocatul tău la penitenciarul Giurgiu pot să te ajut, inclusiv sînt de acord să depun un denunț la DNA. Contractul de asistență juridică se află la mine în Giurgiu”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata