Moş Crăciun din Finlanda (Joulupukki): Le doresc tuturor copiilor din România multă bucurie şi fericire

13

Adevăratul Moș Crăciun din Finlanda – Joulupukki, aflat pentru prima dată în vizită în țara noastră „înainte de sărbătoarea de Crăciun, în Santa Claus Kingdom din București, le-a urat tuturor copiilor din România „multă bucurie și fericire” și le-a transmis celor care nu cred în Moș Crăciun că-i provoacă să vină să-l vadă.

„Sunt aici până duminică, în regatul lui Moș Crăciun, și le doresc tuturor copiilor din România, din adâncul inimii și sufletului meu, multă bucurie și fericire. Sunt pentru prima dată înainte de Crăciun în România. (…) Celor care nu cred în Moș Crăciun le spun că-i provoc să vină să mă vadă aici până duminică, să terminăm odată cu poveștile astea neadevărate!”, a spus adevăratul Moș Crăciun din Rovaniemi, Finlanda, într-o conferință de presă susținută la Santa Claus Kingdom din București.

El a afirmat că în toată lumea copiii sunt la fel iar munca pe care o face el îi aduce foarte multe bucurii, fiind „o ocazie extraordinară” de a aduce „un spirit de bunăvoință tuturor”.

„Fac vizite la orfelinate, la spitale de copii și văd de multe ori copii care sunt într-o stare mai slabă de sănătate iar în momentul în care simt că îmi strâng mâna și văd ceva în privirea lor, astea înseamnă că între noi doi se formează o legătură specială”, a spus Moș Crăciun.

El a precizat că pentru a putea fi gata la timp cu toate cadourile are foarte multe ajutoare, numite „tonttu” în Finlanda. Acești tonttu îl ajută și să deschidă toate scrisorile și, de asemenea, să răspundă la ele.

Răspunzând unei întrebări, Moș Crăciun a spus că niciodată copiii nu l-au tras de barbă.

„Absolut niciodată nu m-a tras nimeni de barbă și, oricum, este un obicei urât să tragi pe cineva de barbă”, a spus Moșul.

Întrebat care sunt cele mai neașteptate cereri de cadouri venite din partea copiilor, Moșul a răspuns că o fetiță i-a cerut odată un prieten pentru sora ei mai mare, ca aceasta să se mute la el și să-i rămână ei „toată camera plină de jucării”.

Vizita la București a „adevăratului Moș Crăciun” este realizată în parteneriat cu Ambasada Finlandei la București.

„Sunt foarte bucuroasă că îl avem aici pe Moș Crăciun venit direct din Finlanda. Cred că este prima dată când vine în România. Mi-a spus că este o adevărată plăcere să fie aici și să aducă în România o parte din spiritul Crăciunului direct din ținutul înzăpezit al Finlandei. Este o mare plăcere și sper că această vizită va fi un succes și că se va repeta”, a declarat Ulla Vaisto, ambasadoarea Finlandei la București.

Adevăratul Moș Crăciun din Finlanda va putea fi vizitat de copii în perioada 10-14 decembrie la Santa Claus Kingdom, în incinta Atlas Business Center din Pipera, între orele 12,00 și 21,00. Prețul biletelor de intrare începe de la 25 de lei și include accesul la toate spectacolele și atracțiile din Regat.

Moș Crăciun sau Joulupukki face parte din tradiția scandinavă și provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa și atelierul lui Moș Crăciun sunt situate în munții Korvatunturi. Joulupukkiul finlandez primește milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roșie și călătorește într-o sanie trasă de reni. Moș Crăciun (Joulupukki) are o soție, numită Doamna Moș Crăciun sau Joulumuori. Împreună cu soția sa, Moș Crăciun trăiește și lucrează în Kovatunturi, Laponia. Asistenții săi sunt numiți tonttu, fiind ființe umane cu caracter de copil. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: en.people.cn

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata