Neamţ: A fost construit primul kilometru de dig la Doljeşti

24

Constructorii care realizează digul de protecţie al râului Siret, în comuna Doljeşti, au reuşit să finalizeze deja unul din cei 7,9 kilometri de lucrări de consolidare şi supraînălţare a digului, potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Neamţ.

Prefectul Mihai Archip a inspectat, marţi, lucrările din comuna Doljeşti şi a stat de vorbă cu autorităţile şi firmele care execută investiţia.

„La 20 de zile de la demararea lucrărilor, s-a ajuns la un kilometru de dig construit. Dacă se lucrează în ritmul acesta, cu cele trei firme, reuşim să ne încadrăm în ţinta pe care ne-am propus-o, aceea de a finaliza lucrările până pe 15 decembrie 2010.

Asta dacă ne ajută şi vremea, care, din câte se vede până acum, ne-a ajutat. Cu exproprierile suntem în regim de urgenţă, beneficiem de prevederi speciale. La situaţii excepţionale se iau măsuri excepţionale. Dăm drumul la construcţie şi, în paralel, evaluăm şi ce proprietăţi trebuie expropriate. Avem şi formula schimbului de teren cu primăria”, a precizat, în comunicatul de presă, prefectul Mihai Archip.

Valoarea totală a lucrărilor de la digul comunei Doljeşti se ridică la 40 de milioane de lei, bani alocaţi de Guvernul României din bugetul Fondului pentru mediu. Pentru anul acesta, Guvernul a alocat deja 15 milioane de lei din valoarea totală a lucrărilor.

În urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie au fost afectate total sau parţial aproape 300 de locuinţe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata